top of page
  • Writer's pictureDaisy

𝗢𝗡𝗧𝗗𝗘𝗞𝗧: Een Onmisbare GRATIS koppeling op Exact Online

Op Exact Live kreeg ik een folder met een QR-code voor een gratis EMAsphere licentie. Gratis? Dat leek te mooi om waar te zijn. Was er een addertje 🐍 onder het gras?


De nieuwsgierige nerd 🤓 aan het werk

Getriggerd ging ik aan de slag. Binnen 60 seconden was de koppeling voltooid en had ik toegang tot de data die #Emasphere uit #ExactOnline haalde. Dus geen excuus, het kost je werkelijk geen tijd.

Echt Gratis? Absoluut!

Tot mijn verrassing was het inderdaad gratis. Ik werd zelfs benaderd door een behulpzame salespersoon, die niet pusherig was, maar juist ondersteunend.


Eenvoudig je cijfers begrijpen

Nu moet je weten dat ik in de 8 jaar periode bij Teamleader (jan 2016 - nov 2023), ik 7 maanden een "tussenstop" maakte bij Bizzcontrol (een tool die accountants helpt om proactief advies aan te bieden in de taal van de ondernemer) omdat ik oprecht vind dat ondernemers eenvoudiger hun cijfers moeten begrijpen. Of ook wel in 'jip en janneke taal' ontvangen van hun accountant. Voorwaarde? Dat je als ondernemer dan wel alles wekelijks/maandelijks aanlevert, voor wat hoort wat.

In mijn eerdere blog "8 voordelen van digitalisering van je boekhouding" kaart ik al aan waarom je digitaal wil gaan samenwerken met je boekhouder.


Moet jij nog jouw accountant vragen of je zal eindigen met winst of verlies? Is jouw bankrekening voor jou een richtlijn waarop je investeringen beslist?


Niet wachten tot het te laat Is

In de huidige turbulente economie moeten bedrijven competitief en veerkrachtig blijven. EMAsphere helpt je de impact van beslissingen op je cijfers te zien, zoals:

  • Het aanpassen van voorraden vanwege prijsschommelingen.

  • Personeel aannemen.

  • Veranderingen in projectgrootte.

  • Effect van marketinginvesteringen.

Het is niet acceptabel om pas tijdens de jaarlijkse bespreking te horen dat je bijvb jouw winst hebt 'weggegeven' aan onderaannemers.

Emasphere de financiële rapporterings tool voor CFO’s
Emasphere Dashboard


Slimmer Ondernemen - Minder tijd achter je bureau, meer tijd op de werf!

Eenvoudig je cijfers inzien

Met een eenvoudige Excel-template, zoals aangeboden door Ilse Dieltjens als bonus met haar boek ’Werk slimmer, verdien meer’  kan je al beginnen. Maar met EMAsphere gekoppeld op Exact Online krijg je in 60 seconden inzicht in Winst & Verlies, Cashflow, Balans en financiële gezondheid zonder moeite.


Wat zie je in Emasphere?

Er is enige inspanning nodig om de afkortingen van EMAsphere te begrijpen. Om een mooi overzicht te geven en dus veel kolommen naast elkaar werken ze op elk scherm met afkortingen.

De CFO zal die van buiten kennen, maar een ondernemer of KMO niet. Lees hun help artikel en je bent weer bij.

Voor mij springen het Gezondheidsrapport (zie afbeelding) en het Winst & Verlies rapport er bovenuit.

EMAsphere positioneert zichzelf als de tool voor CFO's, en dat zijn ze ook. Ik mis misschien de visuele taartdiagrammen, maar dat is dan weer het verschil tussen gratis en betaald.

Emasphere Winst & Verlies en Gezondheidsrapport
Emasphere Winst & Verlies en Gezondheidsrapport


Slimmer Ondernemen vertrouwt Exact Online en Emasphere

Dagelijks helpen we bedrijven en KMO’s over te schakelen van hun papier molen naar een digitale administratie. Exact Online en daarop Emasphere gekoppeld kunnen we zonder schroom aanbevelen als jouw betrouwbare rechterhand voor jouw financiële administratie en inzichten. Dit platform helpt je snel beslissen welke investeringen impact hebben op jouw bedrijf, zodat jij je kunt focussen op datgene waar je goed in bent: stielman zijn.


Slimmer Ondernemen zet voor jou processen op (aankoopfacturen gaan automatisch naar Exact Online bijvb), we integreren tools (Bank, facturatie, mailbox,...) en zorgen ervoor dat jij inzicht krijgt in je administratie. Starten met inzicht in je cijfers en maken van gefundeerde beslissingen.
29 views

Comments


bottom of page