top of page
  • Writer's pictureDaisy

Bouwverlof Aankondigen: 5 Tips voor een Soepele Communicatie

Het bouwverlof is een welverdiende pauze voor iedereen in de bouwsector.

"Wist je dat: 49,9% van alle ondernemers met wallen onder hun ogen zit te werken en ongeveer evenveel van hen constant stress ervaart?" (Bron: Liantis cijfers uit bevraging bij 1061 ondernemers in april 2023)


Dus een welverdiende pauze is noodzakelijk! En liefst worden we zo weinig mogelijk gestoord tijdens onze vakantie om echt tot rust te komen.

Maar hoe communiceer je dit effectief naar je klanten, leveranciers en andere contacten? Geen zorgen, we hebben vijf handige tips voor je samengesteld om je bouwverlof soepel en professioneel aan te kondigen en dat aan de hand van vijf tools waarin je kan communiceren hierover.


1. Wees Tijdig

Begin ruim van tevoren met het communiceren van je bouwverlof. Dit geeft je klanten en leveranciers voldoende tijd om hun planning aan te passen en eventuele vragen te stellen. Een maand van tevoren aankondigen is een goede vuistregel.


2. Communiceer Duidelijk

Zorg ervoor dat je communicatie duidelijk en ondubbelzinnig is. Vermeld de exacte data van je bouwverlof en geef aan wanneer je weer beschikbaar bent. Voor je gemak doe je daar nog een dagje extra bij om je door de mailbox te worstelen of terug in je ritme te komen. Vermijd vakjargon en houd de boodschap eenvoudig en begrijpelijk.


3. Gebruik Meerdere Communicatiekanalen

Maak gebruik van alle communicatiekanalen die je tot je beschikking hebt. Denk aan e-mails, WhatsApp, sociale media, je website en zelfs fysieke borden op je bouwplaats. Op deze manier bereik je een zo breed mogelijk publiek.


4. Bied Alternatieven

Als je klanten of leveranciers hebt die mogelijk getroffen worden door je bouwverlof, probeer dan alternatieven te bieden. Dit kan een andere contactpersoon zijn tijdens je afwezigheid, of een alternatieve planning voor na je bouwverlof.


5. Bedank Je Relaties

Gebruik de aankondiging van je bouwverlof ook om je relaties te bedanken voor hun begrip en geduld. Dit is een mooie gelegenheid om je waardering te tonen en je relaties te versterken.


Deze tips gaan we nu toepassen in 5 tools die je gebruikt om jouw bouwverlof aan te kondigen.


"Ongeveer 50% van de ondernemers heeft vaak tot altijd het gevoel dat het allemaal wat te veel is." #MeerRust #Bouwverlof

1. WhatsApp (Business)

Maak een speciale statusupdate of groepsbericht om je bouwverlof aan te kondigen. Zorg ervoor dat je de exacte data vermeldt en bedank je contacten voor hun begrip. Je kunt ook een automatisch antwoord instellen om mensen te informeren over je afwezigheid en wanneer je weer beschikbaar bent.


2. Google 'Mijn Bedrijf'

Update je bedrijfsinformatie om je bouwverlof aan te geven. Dit kan door je openingstijden aan te passen of een speciale post te maken waarin je je bouwverlof aankondigt. Dit zorgt ervoor dat klanten die je bedrijf opzoeken op Google meteen op de hoogte zijn van je afwezigheid en gesloten deuren.

💡 HOE DOE JE DIT?

  1. Zorg ervoor dat je Google Chrome gebruikt. Gebruik deze rechtstreekse link om naar jouw Google 'Mijn Bedrijf' pagina te gaan : https://business.google.com/

  2. Klik op je 'Openingstijden' in je Bedrijfspagina.

  3. Scroll naar onder tot je 'Speciale. openingstijden' ziet en kies voor 'Datum toevoegen'. Start bij de eerste dag van je bouwverlof en voeg datums toe, hij zal automatisch de dag erna toevoegen en meteen 'Gesloten' voorstellen. Zo zorg je ervoor dat er geen klanten langskomen tijdens je bouwverlof aan ja kantoor of huis.3. E-mailhandtekening

Pas je e-mailhandtekening aan om je bouwverlof aan te kondigen. Dit kan een eenvoudige zin zijn zoals "Let op: we zijn gesloten van [startdatum] tot [einddatum] vanwege bouwverlof." Op deze manier wordt elke e-mail die je verstuurt een herinnering aan je aankomende afwezigheid.


4. Website

Plaats een duidelijke aankondiging op je website. Dit kan een banner zijn op je startpagina of een speciale nieuwsupdate. Zorg ervoor dat de aankondiging opvallend is en gemakkelijk te vinden voor bezoekers van je website.


5. Facebook

Maak een bericht met de details van je vakantie en deel dit op je bedrijfspagina. Zorg ervoor dat je het bericht vastzet aan de bovenkant van je tijdlijn zodat het gemakkelijk zichtbaar is voor bezoekers. + Update je openingstijden: Als je een bedrijfspagina hebt, kun je je openingstijden aanpassen in de sectie 'Informatie'. Hier kun je aangeven dat je bedrijf tijdelijk gesloten is tijdens je vakantie. En wens meteen je volgers ook een fijne vakantie toe. 💡 STAPJES: Ga naar je Bedrijfspagina en kies voor 'Over' en scroll naar beneden tot bij "Algemene gegevens" en pas de Openingstijden aan.


Met deze 10 tips kun je je bouwverlof soepel en professioneel communiceren via verschillende kanalen, waardoor je zorgt voor duidelijkheid en begrip bij je klanten en contacten. Zodat je met een gerust hart van je welverdiende vakantie kunt genieten. Fijne vakantie!


Geen idee hoe je hieraan moet beginnen? Ik kan je hier vlot bij helpen!
46 views

Comments


bottom of page