top of page
 • Writer's pictureDaisy

Billit: Bouwen aan financiële sterkte in de Bouwsector

Heb je ooit een factuur zo laat verstuurd dat het meer op een archeologische vondst leek? Of wacht je nog steeds op betalingen uit het stenen tijdperk? In de bouwsector, waar tijd geld is en elke steen telt, zijn late facturatie en openstaande betalingen een blok aan het been. Hier komt Billit te hulp, als de financiële kraanwagen die jouw papierwerk op de bouwplaats komt opruimen!


De cijfers van Bouwunie en De Tijd liegen er niet om, record aantal faillissementen in de bouw in 2023. Elke dag doen 6 bouwbedrijven de boeken dicht. Triest nieuws vind ik dat! Lees het artikel hier.

De financiële uitdagingen in de bouwsector:

Laten we eerlijk zijn: facturen maken en achter betalingen aanjagen is ongeveer zo leuk als cement mengen met een lepel. Het kost kostbare tijd die je beter kunt besteden aan het bouwen van jouw projecten of het maken van goede winstgevende offertes en nacalculatie. En laten we niet beginnen over de berg papierwerk die zich opstapelt en waar het als een speld in een hooiberg is om een bepaalde kostprijs van een materiaal terug te vinden.

Maar dit kost toch veel tijd? Neen! Na jouw opstart ben je binnen de 2 maanden vlotjes overweg en ga je zeggen 'Daisy, ik had dit al veel eerder moeten doen, ik bespaar zoveel tijd!'.


Het geheim van de stielman met geld op de bankrekening?

Dat is de stielman die weet welke leveranciers hij nog moet betalen en welke klanten nog niet hebben betaald, dat is de meest succesvolle stielman. Die herinneringen stuurt een paar dagen na vervaldatum en aankoopfacturen vlotjes per mail laat aanleveren.

In mijn eerdere blog "8 voordelen van digitalisering van je boekhouding" kaart ik al aan waarom die inzichten onmisbaar zijn in je bedrijf.


Moet jij nog jouw accountant vragen op de openstaande klanten en openstaande leveranciers lijsten te krijgen? Waardoor je weken of maanden achterop de cijfers zit?


Hoe gaat het in zijn werk?

 • Uitgaven: je kan papieren en pdf-facturen eenvoudig scannen en importeren in Billit om ze te digitaliseren. De slimme software leest ze vanzelf correct uit.

 • Inkomsten: Koppel met jouw facturatiepakket (Bouwsoft, Teamleader, Robaws, .... ) en de pdf-facturen komen automatisch in Billit of gebruik Billit om offertes en facturen in op te stellen.

 • Bank : Dankzij de bankkoppeling kan Billit zowel je inkomende als uitgaande facturen afpunten en automatisch herinneringen versturen naar klanten wanneer een factuur dreigt te verlopen.

 • Boekhouder: jouw boekhouder of accountant krijgt een gratis Billit-account. Zo deel je jouw aan- en verkoopfacturen digitaal en hoeven zij niet meer te scannen. Gebruiken ze Billit? Dan kan hij/zij jouw documenten exporteren naar hun boekhoudpakket. Gebruikt jouw accountant Billit niet? Stuur dan zoals hieronder een automatische e-mail die hyperlinks bevat om de documenten (UBL/PDF) d.m.v. een ZIP-bestand te downloaden. Weeral geld bespaard!Billit om je aankoopfacturen, verkoopfacturen, bank en peppol te koppelen.
Billit zorgt voor overzicht en structuur!


Minder tijd achter je bureau, meer tijd op de werf!

PEPPOL in de bouw:

Billit stelt gebruikers in staat om e-facturen te verzenden en ontvangen via het PEPPOL-netwerk. Dit is vooral nuttig in de bouwsector, waar veel transacties met overheidsinstanties en grote bedrijven plaatsvinden die steeds vaker eisen dat facturatie via PEPPOL verloopt. Op basis van je BTW nummer haalt Billit jouw persoonlijke elektronisch adres op op het PEPPOL netwerk.


Klanten van jouw onderneming die via Peppol facturen kunnen ontvangen, herken je in Billit aan de groene Peppol-knop die beschikbaar wordt wanneer je een factuur wil verzenden. Facturen verzonden via PEPPOL worden vaak sneller verwerkt en betaald, wat essentieel is voor de cashflow in de bouwsector.


Ook van leveranciers kom je te weten of ze aangesloten zijn, waarna je ze met een eenvoudige klik op de knop kunt vragen hun facturen voortaan via Peppol te versturen.


Billit integraties voor de bouwsector:

Billit biedt een reeks van integraties die bijzonder nuttig kunnen zijn voor kleine ondernemers in de bouwsector. Deze integraties omvatten onder andere:

 1. Met jouw bank door Billbank, CODA, DIGI, Ponto: Deze integraties zorgen voor een vlotte samenwerking met bankdiensten, wat essentieel is voor het beheren van financiën en transacties.

 2. Met leveranciers via Codabox: Biedt een oplossing voor de automatische verzameling van financiële documenten, wat tijd bespaart en de nauwkeurigheid verbetert.

 3. Om jouw inkomende en uitgaande betalingen te verwerken via ING, KBC Mobile, KBC Touch, Mollie, Payconiq: Deze bankintegraties vergemakkelijken de verwerking van betalingen en financieel beheer.

 4. Met een ERP Microsoft Dynamics 365 Business Central: Een veelzijdig bedrijfsbeheersysteem dat de efficiëntie kan verhogen door integratie met facturatie en financiële processen.

 5. Met andere software in de bouw zoals Robaws, Scribo, Teamleader of Visma Bouwsoft: Deze tools zijn specifiek gericht op projectbeheer, klantrelatiebeheer en taakbeheer binnen de bouwsector. Ze helpen bij het stroomlijnen van processen zoals planning, offertes, werkorders, en klantbeheer​​.

 6. Werkbonnen: ga van een digitale werkbon uit Simple Simon of Outsmart naar een factuur in Billit. Je kan niet efficiënter, correcter en sneller werken als je een onderhoudstechnieker of installateur bent.

 7. Andere: Synchroniseer je productenlijst met de prijslijst van CEBEO en met Scrada hou je een dagontvangsten- en kasboek helemaal digitaal bij.


Deze integraties helpen jou als bouwondernemer bij het vereenvoudigen van administratieve taken, het verbeteren van de efficiëntie en het verstevigen van financiële beheer. Door het gebruik van Billit al dan niet gekoppeld met een andere software kan je jou meer concentreren op de werf, communicatie met klanten, planning, onderhoud uitvoeren, naservice, etc terwijl tegelijkertijd jouw administratieve lasten verminderen.


Billit Prijzen

Elke verkoopfactuur of creditnota die door gaat naar Billit is 1 document en elke aankoopfactuur of bonnetje die je upload, via mail aanlevert of scant via de app is ook 1 document.

Dus stel met jouw bedrijf heb je :

 • 100 verkoopfacturen op een jaar

 • 250 aankoopfacturen op een jaar

 • dat is gemiddeld 30 documenten per maand dat je upload

 • dan betaal je bij Billit 17€ per maand excl. BTW inclusief technische support en updates. Dat is inclusief de bankkoppelingen de gratis koppeling met je boekhouder

Let op de BillitConnect licentie bestaat sinds november niet meer, dit was een speciaal abonnement voor wie facturatie in een ander pakket deed zoals Teamleader, Robaws, Bouwsoft doet. Dit is nu het Billit Premium abonnement dat start vanaf 7,5€ per maand.


Niet twijfelen aan Billit voor de Bouwsector:

• Automatisering in je facturatie:

Zoals een goed geoliede kraan helpt Billit je facturen sneller dan ooit de deur uit te krijgen. Minder tijd kwijt, minder fouten, meer tijd voor de bouwplaats.

• Betere Cashflow voor de bouw:

Met Billit komen betalingen sneller binnen dan een sloopkogel. Weg met die frustrerende achterstallige betalingen! Jij weet op elk ogenblik hoe jouw omzet en kosten ervoor staan per maand, per kwartaal, per jaar!

• Altijd en Overal binnen handbereik:

Of je nu op de steiger staat of in de werfkeet zit, Billit is altijd binnen handbereik op je mobiel.


Slimmer Ondernemen vertrouwt Billit

Dagelijks helpen we bedrijven en KMO’s over te schakelen van hun papier molen naar een digitale administratie. Billit kunnen we zonder schroom aanbevelen als jouw betrouwbare rechterhand voor jouw financiën. Dit platform neemt facturatie en betalingsbeheer van je over, zodat jij je kunt focussen op datgene waar je goed in bent: stielman zijn.


Slimmer Ondernemen zet voor jou processen op (aankoopfacturen gaan automatisch naar Billit bijvb), we integreren tools (Bank, facturatie, mailbox,...) en zorgen ervoor dat jij inzicht krijgt in je administratie. Starten met inzicht in je cijfers en maken van gefundeerde beslissingen.
70 views

Comments


bottom of page